Potraviny

Zdravá snídaně pro všechny!

03.12.2016 07:00
Snídaně pro 1 osobu: Večer: do kastrůlku dáme dvě lžíce ovesných vloček, na strojku (mixeru) rozemeleme trochu pohanky, sezamu, jáhel, lněného semínka, konopného semínka... zalít vodou Ráno: rozstrouhat 1 jablko (hrušku), vymačkat šťávu 1/2 citronu, lžičku medu, 1/2lž....

Sladká večeře plná bílkovin

19.10.2015 20:03
SLADKÁ ZDRAVÁ VEČEŘE – LÍVANCE Z COTTAGE SÝRA Sladká večeře plná bílkovin, na které si smlsnou i ti nejmenší. My je máme rádi polité trochou javorového sirupu. Co potřebujeme (asi na 10 – 12 kusů): 1 kelímek sýra cottage 3 vejce 120g špaldové mouky (může být i jiná např. celozrnná, hladká, půl na...

Rychlá cereální směs

09.09.2015 23:10
Suroviny   (1 porce) 4PL (plná lžíce) ovesných vloček 1PL ovesných otrub 1PL loupaných konopných semínek (info 777595574) 1PL vlašských ořechů 1PL sušených rozinek ¼ ČL skořice 1PL medu nebo javorového sirupu 1 nastrouhané nebo pokrájeného jablko hrst drobného ovoce (maliny, jahody,...

5 tipů na zdravější zavařování bez chemie a hromady cukru

20.07.2015 22:15
5 tipů na zdravější zavařování bez chemie a hromady cukru Tipy na zdravější zavařování Foto: Thinkstock Neexistuje žádný univerzální recept na nejlepší marmeládu, ale moderní trendy velí – vyhýbejte se chemii, uberte cukru, nevařte dlouho, abyste měli ve skleničce marmeládu, která...

Pohankové palačinky

25.06.2015 22:59
Pro všechny lidičky píšu píšu básničky. První bude o pohance užasné plodině bohaté na prospěšné látky. O jídle, vezmu jedno vejce, lžičku cukru, špetku soli přidám mléko jakékoli hlavně 500ml, k tomu  200g  pohankové mouky každopadně. Chci- li míti...

Duben - očista jater

06.04.2014 20:04
DUBEN – játra Duben znamená pro přírodu ohromné změny. Většina stromů a keřů začíná pučet a vyhání nové výhonky, ze země vyrážejí svěží rostlinky. V zahradách rozkvétají jabloně a meruňky. V dubnu však přilétají i první ptáci, probouzejí se ježci, vylézají ještěrky a hadi. Energie jara se probouzí...

Čím si osladit život?

23.09.2013 12:02
Cukr nebo umělá sladidla? Pro ty, kteří trpí cukrovkou, je volba jasná. Ale k umělým sladidlům sahají stále častěji i lidé bez cukrovky. Většinou proto, aby snížili počet kalorií. Umělá sladidla totiž na rozdíl od cukru nemají většinou téměř žádné kalorie, zato mnohem větší sladivost. Jde však o...

Něco o celozrnném pečivu a proč je dobré ho konzumovat

01.09.2013 11:34
Víte, že Ceres byla v římské mytologii bohyní plodnosti a hojnosti? Slavnosti na počest této bohyně, tzv. Cerálie se slavily v týdnu od 12.dubna a od názvu těchto svátků je odvozený termín cereálie (obiloviny).   Co je to vlastně celozrnná mouka? Obilné zrno je obecně tvořeno třemi hlavními...