Potraviny
Zdravá snídaně pro všechny!
03.12.2016 07:00
Snídaně pro 1 osobu:
Večer: do kastrůlku dáme dvě lžíce ovesných vloček, na strojku (mixeru) rozemeleme trochu pohanky, sezamu, jáhel, lněného semínka, konopného semínka... zalít vodou
Ráno: rozstrouhat 1 jablko (hrušku), vymačkat šťávu 1/2 citronu, lžičku medu, 1/2lž....
Sladká večeře plná bílkovin
19.10.2015 20:03
SLADKÁ ZDRAVÁ VEČEŘE – LÍVANCE Z COTTAGE SÝRA
Sladká večeře plná bílkovin, na které si smlsnou i ti nejmenší. My je máme rádi polité trochou javorového sirupu.
Co potřebujeme (asi na 10 – 12 kusů):
1 kelímek sýra cottage
3 vejce
120g špaldové mouky (může být i jiná např. celozrnná, hladká, půl na...
Rychlá cereální směs
09.09.2015 23:10
Suroviny
(1 porce)
4PL (plná lžíce) ovesných vloček
1PL ovesných otrub
1PL loupaných konopných semínek (info 777595574)
1PL vlašských ořechů
1PL sušených rozinek
¼ ČL skořice
1PL medu nebo javorového sirupu
1 nastrouhané nebo pokrájeného jablko
hrst drobného ovoce (maliny, jahody,...
5 tipů na zdravější zavařování bez chemie a hromady cukru
20.07.2015 22:15
5 tipů na zdravější zavařování bez chemie a hromady cukru
Tipy na zdravější zavařování
Foto: Thinkstock
Neexistuje žádný univerzální recept na nejlepší marmeládu, ale moderní trendy velí – vyhýbejte se chemii, uberte cukru, nevařte dlouho, abyste měli ve skleničce marmeládu, která...
Pohankové palačinky
25.06.2015 22:59
Pro všechny lidičky píšu píšu básničky.
První bude o pohance užasné plodině bohaté na prospěšné látky.
O jídle,
vezmu jedno vejce, lžičku cukru, špetku soli přidám mléko jakékoli hlavně 500ml,
k tomu 200g pohankové mouky každopadně.
Chci- li míti...
Duben - očista jater
06.04.2014 20:04
DUBEN – játra
Duben znamená pro přírodu ohromné změny. Většina stromů a keřů začíná pučet a vyhání nové výhonky, ze země vyrážejí svěží rostlinky. V zahradách rozkvétají jabloně a meruňky. V dubnu však přilétají i první ptáci, probouzejí se ježci, vylézají ještěrky a hadi. Energie jara se probouzí...
Čím si osladit život?
23.09.2013 12:02
Cukr nebo umělá sladidla? Pro ty, kteří trpí cukrovkou, je volba jasná. Ale k umělým sladidlům sahají stále častěji i lidé bez cukrovky. Většinou proto, aby snížili počet kalorií. Umělá sladidla totiž na rozdíl od cukru nemají většinou téměř žádné kalorie, zato mnohem větší sladivost. Jde však o...
Něco o celozrnném pečivu a proč je dobré ho konzumovat
01.09.2013 11:34
Víte, že Ceres byla v římské mytologii bohyní plodnosti a hojnosti?
Slavnosti na počest této bohyně, tzv. Cerálie se slavily v týdnu od 12.dubna a od názvu těchto svátků je odvozený termín cereálie (obiloviny).
Co je to vlastně celozrnná mouka?
Obilné zrno je obecně tvořeno třemi hlavními...