Jedinečný doma pečený chléb

Budete potřebovat: 600g pšeničné hladké mouky (i špaldové)

                                400g žitné chlebové mouky (i celozrné)

                                  25ml octa (doporučuji jablečný)

                                   30g droždí (rozdrobit nebo kvásek)

                                   25g soli (čerstvě umletá hrubozrná mořská)

                                     5g celého nebo drceného kmínu (jako zlepšení lněné semínko)

                                700ml filtrované vody https://www.amway.cz/our-brands/espring

          Žitnou mouku na vysypání ošatky

 

Postup: do mísy odvážíme mouky přidáme ostatní suroviny a vodu a důkladně hněteme a propracujeme.

          Těsto necháme hodinu zrát, poté vypracujeme na pomoučeném válu bochánek, který uložíme do ošatky.(ošatku používám naturdekor na kilový chléb), necháme kynout 50 minut. Poté chléb vyklopíme na plech a vložíme do  zapářené trouby a vyhřáté na 200 oC po třech minutách sníží na 180 oC

DOBROU CHUŤ