Jarní očista z bobkového listu

22.04.2016 10:52

Jak připravit účinný prostředek pro jarní očistu?

Připravíte si odvar z 5 g bobkového listu, který vaříme v 300 ml vody 5 minut a poté ho necháme odstát v konvici. Po pěti minutách odvar slijeme a popíjíme v malých doušcích celý den.Pozor ! Nikdy nevypijte dávku celou, hrozilo by zhoršení vašich potíží!Pitnou kúru opakujeme 3 dny. Po týdnu ji opět zopakujte.Může se objevit narůžovělá moč. Rozpouštějící soli mohou podráždit močový měchýřPrvní výsledky očekávejte asi po dvou týdnech. Měla by se zlepšit i celková pohyblivost kloubů.

Může být používání bobkového listu nebezpečné?

Bohužel ano. Jelikož je to velmi účinný prostředek na odstraňování veškerých usazenin, může vyvolat i nebezpečné reakce. Dokáže vyvolat velké vylučování všech hlenů a to i hlenů ze střev. Pozor na předávkování, může spustit krvácení. Proto myslete na to, že je nutné odvar pít opravdu v malých doušcích, poslední asi v osm večer. Před spaním si někteří lidé udělají klystýr, aby omezili vylučování hlenu horními cestami dýchacími. Během užívání odvaru z bobkového listu se doporučuje vegetariánská strava.

Bobkový list použijte i zevně

Udělejte si koupel, inhalujte výpary, udělejte si obklad na bolestivé klouby.

Jak vyrobíte obklad na klouby z bobkového listu :

Rozdrťte bobkový list, smíchejte s olejem, směs dejte na čistý kapesník a přikládejte několikrát denně na postižené místo..Při revmatických bolestech se bolavá místa mažou bobkovým olejem.

Olej z bobkového listu :

Připravíte ho z – 50 g bobkového listu a  zalijete 70 % lihem -1 den.necháte louhovat . Potom  přidáte 1/2 l olivového oleje a ve vodní lázni 5-6 hod.zahříváte. Pozor, olej se při tom nesmí vařit  Následně vše  přecedíte přes jemné plátno Inhalujte páry, které jste vytvořili tak že jste přelili hrst bobkového listu horkou vodou.Esence z vavřínu odpuzuje hmyz. Pár lístků vavřínu, které dáte do skříně, bezpečně odpudí moly.

JePěstování je naprosto jednoduché. Pěstujeme ho  v běžném substrátu na pokojové rostliny, přihnojujeme od konce února do konce září . Přihnojovat stačí jednou za 14 dní hnojivy na pokojové rostliny. Vavřín pravidelně zaléváme, hlavně při letnění na celodenním slunci, ale nepřelévejte, vavřín dává přednost spíše krátkému  přísušek než přelití.Od jara do podzimu vavřín pěstujte venku , dopřejte mu i celodenní sluneční svit. Musíte ho ale na slunce zvykat, jinak by se rostlinka spálila.  Na podzim snese starší keřík i dva stupně pod nulou. Mladší keříčky radši včas odneste domů., do chladné  a světlé místnosti. Teplota by se měla pohybovat od tří do osmnácti stupňů. V této době omezíme zálivku Starší rostliny kvetou drobnými žlutými květy . Potěší vás jimi na jaře.  Keříky tvarujte řezem, vavřín ho snáší skutečně velmi dobře. Protože vavřín obsahuje mnoho silic, bývá napadán škůdci pouze velmi vzácně.